Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


raf

Raf Aendekerk

Algemeen

aendekerkraf.jpg

Ik ben deeltijds ICT coordinator en deeltijds leerkracht informatica in de richting IT & netwerken (informaticabeheer). Verder heb ik een uitgesproken doorgedreven interesse voor ICT, nieuws, multimedia, webdesign, netwerken, beveiliging, ontwikkelingen in de sector,…

aendekerkraf2.jpgNaast mijn passie voor ICT heb ik ook een passie voor mijn gezin: mijn geweldige vrouw en geweldige dochters. Het geeft me een zalig gevoel om als enige man in huis tussen m'n vrouwen te vertoeven, en ik kan daar echt van genieten.

Verder ben ik erg handig en heb ik nog heel wat andere uiteenlopende interesses: doe-het-zelven en ook tuinieren (groentjes kweken) doe ik erg graag. Jammer dat tijd soms 'zo beperkt is' om al die interesses grondig te kunnen verdiepen…

Computer en ICT

Sinds mijn jongere levensjaren heb ik een uitgesproken nieuwsgierigheid ontwikkeld voor ict en alles wat daar mee samenhangt. Ik vind het ook geweldig om deze kennis met anderen te delen. Misschien daarom dat ik zoveel voldoening haal uit mijn lesopdracht/job. Ik ben deeltijds ICT coordinator en deeltijds leerkracht informatica in de richting Informaticabeheer. Die beide deeljobs zijn een uitstekende aanvulling op elkaar, en houden je interesse up-to-date. Je komt dagelijks probleemsituaties tegen die je dan oplost, waarvan je kan bijleren en er vervolgens over kan lesgeven in een informaticarichting. Geweldig!

computerict.jpg

Verder heb ik een uitgesproken doorgedreven interesse voor ICT, nieuws, multimedia, webdesign, netwerken, beveiliging, ontwikkelingen in de sector,… Ik deel ook graag een kritische mening over ict, en wil daar ook met anderen van mening over wisselen. Het is voor mij belangrijk om een eigen mening en visie te kunnen vormen over de manier dat je deel wil uitmaken van onze digitale maatschappij, en daarbij stel ik me vaak de vraag: “Heb ik dit nodig, of kan ik mijn 'ding' ook op andere manieren doen?”

Vanuit dat standpunt heb ik de laatste jaren voor mezelf uitgemaakt wat er 'echt toe doet', en heb ik een passie ontdekt voor openbron software waaronder het (gratis) Linux besturingssysteem (Ubuntu). Meer en meer ben ik me bewust van de mogelijkheden dat die software heeft, en kan ik het alleen maar aanbevelen aan anderen. Voor mij is er niet langer de 'noodzaak' om de massa te volgen in de eindeloze lange stroom aan betalende officepakketten (waaronder MS Office) en 'te dure' besturingssystemen' (waaronder MS Windows) die er enkel maar komen om hun kassa te spijzen. Het merendeel van de functies in die pakketten gebruik je toch nooit. Stel jezelf bij elk nieuw product de vraag: Kan ik mijn ding nog doen in de huidige situatie of heb ik dit nieuwe 'echt nodig'? De uitdaging ligt er naar de toekomst toe eerder in om te kunnen 'samenwerken' met al die uiteenlopende pakketten die ongeveer hetzelfde doen, en niet vast te pinnen op één merk. Datamanagement zal de uitdaging van de toekomst worden. Vrijheid van keuze vind ik dus erg belangrijk, en dat typeert mij ook wel: ik analyseer liever eerst iets grondig om dan een mening te vormen, en dan ga ik ook voor die mening.

Tuinieren

Sinds enkele jaren kan ik erg genieten van te werken in de tuin: verbouwen van groentjes in tuin en serre, opkweken van kleine plantjes, uitplanten, groentjes kweken, oogsten, tuin omspitten,… Geweldig rustgevend en ontspannend!

tuinieren.jpg

raf.txt · Laatst gewijzigd: 2016/04/13 11:12 door aendekerkraf

Paginahulpmiddelen